Motoscena Naslovnica

Aktivne teme Aktivne teme

FAQ FAQ  Pretraga foruma   Kalendar   Registracija Registracija  Ulaz Ulaz

----- Najavljeni susreti za rujan 2010. godine: ----- MK "Rab" - 11. rujan 2010. - Lopar; otok Rab ----- 1. moto zbor by MK "Soča" - Tolmin / SLO - 11./12. rujan 2010. ----- MK "Fjaka" - 10./12. rujan 2010. - Split ------ Jesen samo što nije "zakucala" na naša vrata! Budite oprezni na prometnicama oko škola jer počinje školska nastava, a s njom ćemo zateć puno "malenih" koji očekuju našu maksimalnu pažnju. Vozite oprezno i čuvajte ih u prometu. SMANJITE BRZINU KRETANJA MOTOCIKLA! Vaša Motoscena! Dobrodošli na moto forum "Motoscena" - zabavite se s nama!

Zaključan forumTurističko - gurmanski vodič

Odgovor Odgovor Stranica  12>
Autor
Poruka
  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
RJX Pogled Drop Down
Stari forumaš
Stari forumaš

Pristupio/la: 04.listopad.2009
Online status: Offline
Direktan link za ovaj post Tema: Turističko - gurmanski vodič
    Poslano: 13.veljača.2010 u 18:11
Tema je zamišljena da si pomognemo u traženju tj. upućivanju na mjesta koja su nam se svidjela, kao i ponude koja je kvalitetna s obzirom na ponudu i cijene...
Recimo npr. bili smo na otoku " Marsu " u konobi " Saturn " naručili pršut i paški sir, pršut odličan, a sir nije paški....cijena cca ...   ili tu i tu bili na klopi ...janjetina odlična, a čevapi odvratni (ne naručivati) cijena janjetine 110 kn/kg, domaće vino super, cijena 40kn/l....
Mislim da bi si na taj način pomogli međusobno pomoći da dobro jedemo i pijemo na vožnjama, a da ne lutamo previše.....
Za početak može i preporuka iz naše bliže okoline.....
ZAKLELI SMO SE DOMOVINI ALI NAJSVETIJE JE NASA ZAKLETVA JEDAN DRUGOME, DA NEĆEMO JEDAN DRUGOGA OSTAVITI, IZDATI!
Natrag na vrh
Bleki Pogled Drop Down
Administrator
Administrator

Pristupio/la: 23.studeni.2007
Direktan link za ovaj post Poslano: 13.veljača.2010 u 18:16
..., i da nas što manje košta. E to bi bilo izvrsno.
     Žive samo oni koji se bore!
Natrag na vrh
Bleki Pogled Drop Down
Administrator
Administrator

Pristupio/la: 23.studeni.2007
Direktan link za ovaj post Poslano: 23.veljača.2010 u 00:11
Jeo sam na mnogo mjesta, isprobao puno dobre "klope", ali i nagledao se svega i svačega. Cijene su manje više tu negdje; nema neke konkurencije koja bi me "drastično" okrenula u drugi smjer i navela me da gladan vozim samo zato što je jeftinije. Jeftinije ne znači nužno i bolje i kvalitetnije. Dalo bi se o tome pričat, ali da ima dobrih mjesta za pojest i popit, to sigurno ima, međutim, ovako izvan sezone, sad mi ne pada napamet niti jedna "dobitna kombinacija" koju bi mogao podjeliti s vama.

Ono što mi je sigurno dobro, kvalitetno i nadasve ukusno, je hrana koju pojedem doma, a koju Miki sprema. Nema tu puno filozofije koju bi ja mogao "prodati"; jednostavno je izvrsno, i nikada, ama baš nikada, me ne boli želudac, ne trčim na wc, ili joj prigovaram da je loše. Svatko tko je imao priliku pojesti s nama doma, nije se žalio, a vjerujem da je iz našeg doma ponio dobre utiske i pun želudac. Tako su jučer na repertoaru bili njoki s gulašom; za "prste polizat", a nakon toga odmor, kavica, čakula,... a toga nema niti u jednom restoranu, koliko god on bio "na glasu".

Siguran sam da je tako i u vašim domovima, i da ste tu "na domaćem terenu" najzadovoljniji, a sve ostalo "usput pojedeno" samo je "nužno zlo" koje prakticiramo kad smo negdje na putu, u prolazu,... Vjerujem da će se i ova tema počet popunjavat s tim povoljnijim "nužnim zlom", čim se "zavrti" sezona.
     Žive samo oni koji se bore!
Natrag na vrh
Slave Pogled Drop Down
Motoscena biker
Motoscena biker

Pristupio/la: 24.siječanj.2009
Direktan link za ovaj post Poslano: 23.veljača.2010 u 08:06

TongueMa kamo ti stane tolika porcija. Ako tako nastaviš s papicom, Miki neće imati mjesta na "suzi".
P.S. Izgleda jako primamljivo, Miki svaka čast!Ermm

Uređeno od Slave - 23.veljača.2010 u 08:08
Gerovo, Gorski kotar
Natrag na vrh
pegaso Pogled Drop Down
Predstavnik MK
Predstavnik MK
Mountain Riders

Pristupio/la: 18.listopad.2008
Direktan link za ovaj post Poslano: 23.veljača.2010 u 09:18
Bleki, prijatelju, skrati malo sa ti njokima, ili češ morat počet razmišljat o nabavci nekog trike-bajka!!! Big%20smile
Natrag na vrh
RJX Pogled Drop Down
Stari forumaš
Stari forumaš

Direktan link za ovaj post Poslano: 24.veljača.2010 u 11:38

Kotli

KotliCesta duga 2 km vodi Te kroz šumu, polja, livade, čini Ti se - izgubio si se. A onda se pred tobom pojavljuje mostić, zatim naselje: vremešne rustične kuće, nekad palače.

Kotli su danas zaštićena ruralna sredina sa sačuvanim kortama, baladurima, voltama i slikovitim dimnjacima. Kroz selo protječe rijeka Mirna, padajući u slapovima preko stijena, dubeći u kamenu kotlaste udubine po kojima je selo dobilo ime.
Nekada su stanovnici Kotla bili poznati mlinari, a tamošnji stari mlin još uvijek odoljeva vremenu.

Konoba "Kotlić". Vjerojatno svi znate za ovu predivnu konobu, ali ako ima nekoga da nije bio, a put ga nanese obavezno svratite jer je klopa izvrsna kao i domaće vino i ostali domaći proizvodi uz umjerene cijene i vrlo izdašne porcije....!!!!
Da bi došli do "Kotli", za one koji nisu bili, trebaju ići prema Buzetu, skrenuti prema Humu te nakon par kilometara skrenuti desno prema Kotlima (postoji putokaz).

Uređeno od RJX - 24.veljača.2010 u 11:49
ZAKLELI SMO SE DOMOVINI ALI NAJSVETIJE JE NASA ZAKLETVA JEDAN DRUGOME, DA NEĆEMO JEDAN DRUGOGA OSTAVITI, IZDATI!
Natrag na vrh
DaPola Pogled Drop Down
Administrator
Administrator

Pristupio/la: 11.prosinac.2007
Direktan link za ovaj post Poslano: 24.veljača.2010 u 12:41
Kotli su predivno mjesto za stati i objedovati. Nažalost to ne mogu reči i za cijene koje su prošle godine drastično podignute i raspodjeljenje na malo čudan način. Tako za prošetati da , ali dobro objedavti  može se i u krugu od 30-ak kilometara na dosta mjesta jednako ili bolje ali po dosta povoljnijim cijenama. Takvo je barem moje iskustvo, a prije sam tamo bio redoviti gost barem 5 - 6 puta godišnje.

Uređeno od DaPola - 24.veljača.2010 u 12:43
Natrag na vrh
bt1100 Pogled Drop Down
Član foruma
Član foruma

Pristupio/la: 11.rujan.2009
Direktan link za ovaj post Poslano: 24.veljača.2010 u 13:27
Prvotno postano od DaPola

Kotli su predivno mjesto za stati i objedovati. Nažalost to ne mogu reči i za cijene koje su prošle godine drastično podignute i raspodjeljenje na malo čudan način. Tako za prošetati da , ali dobro objedavti  može se i u krugu od 30-ak kilometara na dosta mjesta jednako ili bolje ali po dosta povoljnijim cijenama. Takvo je barem moje iskustvo, a prije sam tamo bio redoviti gost barem 5 - 6 puta godišnje.

u potpunosti se slažem...cijene jake a klopa niš posebno!
Natrag na vrh
smavre Pogled Drop Down
Motoscena biker
Motoscena biker

Pristupio/la: 04.rujan.2008
Direktan link za ovaj post Poslano: 24.veljača.2010 u 16:03
Prvotno postano od DaPola

je istina prestrašno kako su digli cijene, ja lani nagovarao neke ljude da idemo tamo jes jer je dobro i jeftino, malo mi je bilo neugodno kadaje došao račun, radi se o podizanju cijana za dobrih 70-ak posto.....
nije mu poso, prije se redovno tamo stajalo
živi dok ide
dolazim u miru odlazim sutra ujutro
Natrag na vrh
RJX Pogled Drop Down
Stari forumaš
Stari forumaš

Direktan link za ovaj post Poslano: 24.veljača.2010 u 23:24
Exclamationizgleda da sam ja bio prije podizanja cijena.....sada znamo više!!!!!Big%20smile
Natrag na vrh
DaPola Pogled Drop Down
Administrator
Administrator

Direktan link za ovaj post Poslano: 25.veljača.2010 u 06:27

U tom kraju ima jedno 5 - 6 vrhunskih restorana s ponudom domaće istarske kuhinje koji se mogu preporučiti. Sigurno će biti prilike za obilazak i onda napisati koju riječ pohvale ili kritike. Svakako preporučam posjetiti taj dio Istre i ovisno o godišnjem dobu probati izvorne delicije tog kraja.

Shocked
Natrag na vrh
kape Pogled Drop Down
Stari forumaš
Stari forumaš

Pristupio/la: 15.studeni.2009
Direktan link za ovaj post Poslano: 25.veljača.2010 u 12:02
Svakako kad je već sve tako blizu ne bi bilo zgoreg skočiti i do živopisnog Huma,taj gradić doslovno "priča" svoju povijest dok ga razgledate.
Za nas s ove strane Učke idealna popodnevna izlet-destinacija zbog svoje blizine.
Kad je riječ o hrani,svakako treba spomenuti Humsku konobu. Ugodnog ambijenta,dobre domaće hrane i pristupačnih cijena!
Natrag na vrh
Vele Pogled Drop Down
Član foruma
Član foruma

Pristupio/la: 22.ožujak.2009
Direktan link za ovaj post Poslano: 25.veljača.2010 u 12:38
U koliko ste na Čavlima svakako posjetite konobu "TIMUN" čiji su vlasnici naši prijatelji i suvozači Sanja I Kizo.Konoba se otvara 26.veljače (sutra).Ambijent je domaći ,ugodan i topal prostor. Osoblje koje poznajete svi (sve bajkeri) neće vas razočarati,a Dexter će vam ispuniti i zadnje skrivene želje za dobrom klopom. Poznavajući vlasnike kao dobre gurmane biti će to mjesto na kojem će se dobro papati uz niske cjene. Topla preporuka
Natrag na vrh
DaPola Pogled Drop Down
Administrator
Administrator

Direktan link za ovaj post Poslano: 27.veljača.2010 u 21:10

Kao što sam prije napisao, između Buzeta i Lupoglava puno je restorana i konoba sa solidnom i kvalitetnom ponudom hrane. Danas sam zastao i objedovao u konobi Volte. Smještena je na uzvisini u mjestu Kozari i s njene terase pruža se  pogled na pravi istarski krajolik.

Prije bi to svrstao u restorane nego u konobe, ali tako je valjda zbog zakona i poreza. Tu već godinama povremeno zalazim i nikad me nisu razočarali s ponudom. Nude sve od pizza da jela za koje se treba najaviti unaprijed radi pripreme. Uglavnom ponuda hrane koje ne oduševljava nekakvim posebnostima, ali zato sasvim solidne kvalitete i količine. Cijene su standardne i isto tako ničim se ne ističu i nema neugodnih iznenađenja. Jela od mesa s prilogom od 35 do 60 kn, pivo 15 kn, pizze od 30 do 45 kn ……..

Natrag na vrh
 Odgovor Odgovor Stranica  12>

Skok na forum Dozvole foruma Pogled Drop Down

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums® version 9.06
Copyright ©2001-2007 Web Wiz